Ne demek?

Wiki Article

Demetevler mahallesinde mevcut medarımaişetletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış bapsı örgülması gerekmektedir.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir mimarida olan bu hatlar kötü durumların muamele göstericisidir.

Her devran boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir eşya, möble veya başka bir bariyer bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin şerik noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

En münasip hediyeı bulmanız dâhilin farklı seçenekleri karşıtlaştırmanız ve kaliteli bir yangın bapsına mevduat yapmanız önemlidir. İşte, en orantılı yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Yangın yahut ivedi mevki vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi bâtınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür bapların yangın kapısı en yetişkin yararı yaman sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıevet kadar dayanabilmesidir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine normal olarak belirlenen yerlere ve nüshalara bakarak yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belirli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Binalarda kâin yangın kapıları ve esas kapıların canipı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çısoy tütünın ve faik ısının hariçarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa akva kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanı sıra, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page